Depresszió

DEPRESSZIÓ BIOGRÁFIA
Az egyik legnépszerűbb hazai rock-zenekarnak számító Depresszió 2000 januárjában adta első koncertjét 4 tagú formációban. Ezt tekintjük a hivatalos indulásnak.
Az első, Tiszta erőből című lemez megjelenése után turnéra indult a csapat.
2002-ben készült el a Depresszió számára áttörést jelentő Amíg tart című lemez. Ekkor került sor az első önálló turnéra, és ekkor készült el az első videoklip is, a Lásd! (amit neked szántak) című dalhoz. A folyamatosan népesedő rajongótábornak köszönhetően, egyre sikeresebb koncerteket adott a zenekar.
2004 nyarán már a hazai fesztiválok kihagyhatatlan produkciójaként készítette el Egy életen át című lemezét a csapat.


Számos közönség és szakmai díj elnyerése, valamint az album sikerei után, 2005 tavaszán az ország egyik legnépszerűbb rock-zenekaraként bonyolította le 5 éves jubileumi turnéját a Depresszió, melynek legnagyobb önálló fellépésére a budapesti Petőfi Csarnokban került sor. A telt házas koncert felvételét tartalmazó Depi Birth DayVD 2005 novemberében jelent meg DVD+CD formátumban.
2006 tavaszán jelent meg a Még1X című kislemez, ami a zenekar negyedik lemezének előfutára volt, és a MAHASZ lista első helyén nyitott. 2006 szeptemberében látott napvilágot Az ébredés útján. A közel másfél évig tartó lemezbemutató országjárás legnagyobb bulijára 2007. 11. 17-én került sor a PeCsában. A koncertet megörökítő felvétel 2008 tavaszán jelent meg De3,14 Live címmel DVD+CD formátumban.
2008 decemberében jelent meg a zenekar ötödik stúdióalbuma, Egyensúly címmel, amit egy 50 állomásos turné követett.
2009 szeptemberében egy ötödik taggal egészült ki a csapat Pálffy (SODA) Miklós személyében. A Sampleres, billentyűs háttérvokalista csatlakozása tovább bővítette a Depresszió zenei eszköztárát.


A 2010-ben jubiláló csapat Nincs jobb kor (Best of 2000-2010) című válogatása a HammerWorld Magazin exkluzív mellékleteként került forgalomba. A több ezer rajongói szavazat alapján összeállított válogatáson 16 dal kapott helyet újramasterizált formában, valamint 2 régebbi dal újrarögzített verziója, és 2 új szerzemény. A sikerre való tekintettel, a zenekar kiadója bolti forgalomban is elérhetővé tette a jubileumi korongot, amiből több, mint 6000 példány kelt el. 2010 februárjában indult az 50 állomásos 10 éves jubileumi turné, ami 50.000 koncertlátogatót vonzott. A Jubileumi koncert felvételeiből készült DVD 2011 márciusában került a boltokba. A jubileumi országjárás, valamint a baráti zenekarokkal közösen létrehozott Royal Flush Fesztiválturné sikerei után, 4 hónapra elzárkózott a zenekar a nyilvánosság elől, hogy teljes mértékben a következő lemezének megírására koncentrálhasson.
A MAHASZ lista első helyén nyitó 10 éves jubileumi koncert DVD megjelenésével egy időben tért vissza a színpadokra a Depresszió. A sikeres tavaszi és nyári turné lebonyolítása közben, Varga Zoltán producer segítségével készült el a hatodik stúdióalbum.
A Vízválasztó című lemez 2011. szeptember 5-én jelent meg, és a MAHASZ Lista első helyén debütált, majd hetekig az élmezőnyben szerepelt. A lemez sikere a koncertekre is kihatott. A másfél éves lemezbemutató turné alatt, közel 70.000-en vettek részt a zenekar koncertjein.
2013 októberében új kiadvánnyal jelentkezett a csapat. A 2 új dalt és 14 koncertfelvételt rejtő Csak a zene című speciális album megjelenése után, ismét egy sikeres őszi turné következett.
2014 elején az egymilliós nézettségű “A Dal” című műsorban vett részt három alkalommal a Depresszió, amiben a döntőig jutott a közönségszavazatoknak köszönhetően. A sikeres szereplést követően, ismét turnéra indult a csapat, amivel párhuzamosan elkészítette hetedik stúdióalbumát a SuperSize Recordingban.
A folyamat zajlik… című lemez október elsejétől kapható.
Tagok:
Halász Ferenc: ének, gitár
Hartmann Ádám: gitár
Nagy Dávid: dob
Kovács Zoltán: basszusgitár
Pálffy Miklós: sampler, vokál
Web:
http://www.depressziomusic.hu/
http://www.facebook.com/depressziomusic
http://www.youtube.com/depressziomusic
http://www.twitter.com/depressziomusic