Szervező

A FaRaBe önkéntes polgári társulás célja a kultúra és a művészetek támogatása.
Céljai közé tartozik a kedvező feltételek megteremtése kulturális tevékenységek számára, szabadidő ésszerű kihasználására. Művészeti és sportrendezvényekkel igyekszik színesíteni a Dél-Szlovákia kulturális életét. Polgári társulásunk önálló jogi
társulás, Szlovák Köztársaság törvényeivel összhangban.
Társulás céljai:

  1. Apolitikus társulás, mely a tolerancia jegyében kész együttműködni hazai és külföldi szervezetekkel.
  2. Társulás célja az amatőr művészek támogatása, az alternatív művészek bemutatása és rendezvények szervezése.
  3. A társulás továbbképzések szervezésével hozzájárul tagjai és a közösség kulturális fejlődéséhez.
  4. A társulás közvetíti, megszervezi, bebiztosítja koncerteket, kiállításokat itthon és külföldön egyaránt. Célja bemutatni, népszerűsíteni a nagyközönség előtt kulturális tevékenységét.
  5. A társulás saját maga készíti rendezvényeihez propagációit, publikációit.
  6. Fellépések, továbbképzések, fesztiválok, műhelymunkák szervezését biztosítja
  7. A társulás szakmai, anyagi támogatást nyújt.
  8. A társulás fenntartja a jogot kulturális ügyekben a véleménynyilvánításra.

Amikor 2004-ben elhatároztuk, hogy a nagyudvarnoki parkban koncertet rendezünk, csak pár zenekar és barát részvételére számítottunk. Már akkor 500 ember jött össze, és ez inspirált minket, hogy egy évre rá is megszervezzük Rockfest 2005. Ez volt a kezdet. Évről-évre több ember volt kíváncsi ránk. Nagy örömünkre 2010-ben a két napos fesztiválon 1000 látogató 16 szlovákiai és magyarországi zenekart hallhatott. A Rockfest 6. éve három napos volt. Szlovákia, Magyarország, Csehország, Lengyelország, azaz 4 ország 16 zenekara és 1500 látogató bulizott velünk. A Rockfeszt 7. éve áttörés volt mint nézőszámban ahol elértük a tobb mint 2300 látogatót mint támogatókban (Coca Cola, Staropramen, Kék Duna Rádió, Kanovits média, Fullhang). 2013 a Rockfeszt 8. állomása Augusztus 16.-17. Sweetpark Nagyudvarnok.

base_rooms_category:
-1